Kannattajakulttuuria muualla

Sivu 5 / 8 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava

Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Su 30 Marras - 20:22:22

Ruotsissa pyrotekniikan käyttö sallittiin jalkapallo-otteluissa. Siitä minulla ei ole tarkkaa tietoa, että miten näiden käyttöä on sitten eritelty kun ilmeisesti välillä niitä käytellään pitkin otteluita yksittäisesti, tai sitten isompia pyrotteluita kertaluontoisesti. Käsittääkseni pari muutakin maata Euroopassa, missä näiden käyttö on sallittua organisoidusti. Ilmeisesti niiden vastaan taisteleminen ja kiellon ylläpitäminen alkoi olemaan siinä määrin haastavaa, joten oli sitten helpompaa sallia ja pyrkiä edistämään tätä puolta, että niitä pystyttäisiin käyttämään turvallisesti. Mutta kuten todettua, niin riskejä niihin liittyy aika paljon vammautumisien, tulipalovaaran ym. vuoksi. Savuttelut voivat taas käydä hengitystieongelmaisten päälle. Eli taas sitten tämä puoli, jos näiden seurauksena pääsee sattumaan jotakin vakavampaa.

Käsittääkseni taas halliolosuhteissa noiden käyttäminen on tasaisesti joka paikassa kiellettyä ja onhan tuo käry ja katku paljon pahempi sisätiloissa kun ei pääse haihtumaan niin nopeasti pois versus ulkoilma.

Ja mitä tulee viranomaistoimintaan, niin todennäköisesti noissakin kyse siitä, että Suomessa yritetty pitää nollatoleranssista kiinni ja tämän takia poistatuksia lähdetty tekemään keskeltä Pohjoiskaarretta. Luulen, ettei sinnekään mennä enää ihan vähäisien juttujen takia. Eli todennäköisesti Ruotsissakin tuossa kiekko-ottelun tapauksessa priorisoitu toimintaa ja mietitty sitä, että aiheuttaako suurempaa riskiä se, että savut ja flashit palaa loppuun kuin se, että niitä mennään voimalla päädyn keskeltä pois hakemaan.

Vaikka pyrotekniikka tuo kokonaisuutena paljon näyttävyyttä, niin mielestäni kuitenkin sinällään aika toissijainen elementti, jos vertaa miten hetkellistä on sen näyttävyyden lisäysarvo ja miten luo tunnelmaa versus jatkuva chänttäily heiluvine rekvisiittoineen.

Eli lähinnä tuo, ettei se nyt paljoa pari soihtua tässä auta, jos siellä on vittumarkot appelsiinit kainaloissa huligearit päällä keskisormia heristelemässä. Enemmän pitäisi suunnata katsetta siihen, että miten toiminta olisi näyttävää sallituilla keinoilla mutta myös suurempia massoja houkuttelevaa. Esim. jos nyt verrataan tähän aiemmin keskusteltuun aiheeseen TPS-kannattajienkin tilanteesta kun vääränlainen aines melkein enemmän torpedoi, saati että olisi isolla kauhalla edistämässä toimintaa. Toki toiminnan sisällä toimivat eivät koe näin, vaan ongelmat ovat tietenkin muualla.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty To 4 Joulu - 10:07:16

Urheilulehden sivuilta löytyi tämmöinen klippi.

avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty To 4 Joulu - 19:20:47

Yllättävän pirteää menoa paikassa, jossa kannattajakulttuuri on pääosin kaikkea muuta kuin tuollaista. Vaan millaista lienee meno siinä vaiheessa kun pallo on lähtenyt pyörimään.

Espoolaisilta tullut koostetta Tamperee vierailulta:Kaikin puolin hyvää ja näyttävää menoa. Jengi osallistuu hyvällä prosentilla eikä suuria määriä vapaamatkustajia ole mukana. Lippuja käytetään ahkerasti ja kannattaminen on näyttävää. Tuolle kokonaistasolle (kaikki kannattamiseen liittyvät elementit huomioiden) ei moni ryhmä yllä kiekon puolella tässä maassa, vaikkei kannattajia tuon enempää olekaan.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Mush lähetetty La 6 Joulu - 20:48:50

Raumankylässä pelattiin tänään Itsenäisyyspäivän kunniaksi Lukko-Ilves. Ottelussa oli aistittavissa kannattajakulttuurin juhlaa ja tunnelma olikin parempi kuin yhdessäkään Satakunnan Derbyssä 2000-luvulla. Tähän ei lasketa mukaan viirinnostajaisia. Kiitos tästä kuuluu Raumam Bojille ja kolmella bussilla saapuneille Ilves-kannattajille.

Kuviksi kukaan tätä ei kuitenkaan ikuistanut joten kämäistä materiaalia tällä kertaa. Huomattavaa on Osasto 41:n sijainti. C1-katsomo nimeltään ja paljon parempi sijainti kuin nurkkakatsomo päädyssä josta suurin osa Raumalaisista ei edes Pataljoonaa Pitsiturnauksessa erottanut. Tuonne siis mikäli Pataljoonalaiset jaksavat 40 kilometriä bussissa istua. Tai uusi ryhmäkin toteutuessaan voi tuonne matkustaa.
EDIT: Suoramaa ei pettänyt.Mush

Viestien lukumäärä : 83
Join date : 31.10.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty Ke 17 Joulu - 10:26:41

Marko Sjöblom käsittelee Jatkoajassa kannattajatoimintaa(tai no, käyttää termiä fanitoiminta):
http://www.jatkoaika.com/Kolumni/marko-sj%C3%B6blom-j%C3%A4%C3%A4kiekon-p%C3%A4%C3%A4sylippuihin-lis%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n-pian-kirkollisvero/163447

Muutama kohta tähän:
Kärkikolmikkoon on ponnistamassa myös Bluesin hyvin organisoitu BB07. Lukumäärältään mukavasti kasvava ryhmä ilakoi kokonaisuutena Liigan parhaassa hallissa. Espoon Areenalla myös vieraskannattajat tuntevat olevansa tervetulleita. Kolme mielestäni erittäin kiinnostavaa erikoisuutta ovat Kärppien, HIFKn ja Ässien faniryhmät.

Etä-Kärpät on toimiva konsepti, mutta Poromafia ei ymmärrettävästi matkusta muiden lailla. Kamraatit, tai millä tahansa nimellä kulloinkin kulkeva fyrkat rahaksi vaihtava ryhmä, on joskus ollut kotonaan hyvinkin vahva. Nykyisin todellinen vahvuus näkyy lähinnä megamatkoilla, mutta potentiaali on kaikkien tiedossa. Porissa toimivat faniryhmät ja seisomakatsomo ovat saaneet paljon kiitosta muilta faniryhmiltä, mutta muut porilaiset tekevät Porista epämieluisan vieraspaikan.

Organisoituneen fanitoiminnan paremmuusjärjestys kouluarvosanoin, syyskausi 2014:

Red Army (Sport) 10-
Raumam Boja (Lukko) 9+
Osasto 41 (Ilves) 9-
BB07 (Blues) 8+
Poromafia ja Etä-Kärpät (Kärpät) 8
Kamraatit (HIFK) 8-
SO11 (Tappara) 7+
Willimiehet (SaiPa) 7
Ääriliike (Pelicans) 7-
Ässien seisomakatsomo 7-
G-kulma (HPK) 6+
TPS-kannattajat 6-
Musta Verkosto (KalPa) 5+
Hurrikaanisydän (JYP) 5-

Koska organisoitunutta toimintaa Isomäessä ei isommassa mittakaavassa ole, mielestäni on ihan perusteltua niputtaa Pori seisomakatsomoksi.
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Mush lähetetty La 20 Joulu - 16:31:06

En koskaan tiennyt että Hongalla olisi jotain kannattajapohjaa ja siinähän olikin se syy miksei Veikkausliigassa voitu jatkaa kun ketään ei peleissä käynyt. Luulo oli jokseenkin väärä sillä HK05 edustaa kyllä Suomalaista lutuuria ja vielä ihan parhaimmasta päästä.Helsinki vastaan Espoo, kutsutaan sitä nyt sitten derbyksi. Siihen marssi jossa kaikille lyödään soihtu käteen, ja mennään stadikalle kuitenkin hyvin väkijoukoin.  Näyttävät kaksikeppiset ja liput mukana , sekä kaikki huligointi jätetty pois. Voisiko tuota nyt sitten mitenkään enään parantaa?Sitten tämä mistä me voisimme ottaa mallia. Pienellä ryhmällä kannustaminen jossa kaikki mukana täysillä.

Veikkausliiga kyllä menetti jotain. Toivottavasti HIFK pystyy korvaamaan Hongan.

Mush

Viestien lukumäärä : 83
Join date : 31.10.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja ultraspori lähetetty La 20 Joulu - 22:08:36

Mush kirjoitti:En koskaan tiennyt että Hongalla olisi jotain kannattajapohjaa ja siinähän olikin se syy miksei Veikkausliigassa voitu jatkaa kun ketään ei peleissä käynyt.
Nyt on asiantuntijat paikalla.

Oletko YHTÄÄN seurannut tapahtumia? Samassa lauseessa ilmaiset, ettet ole käytännössä seurannut Veikkausliigaa, mutta silti yrität esittää jotain asiantuntijaa. Miksi?
avatar
ultraspori

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Mush lähetetty La 20 Joulu - 23:26:33

ultraspori kirjoitti:Samassa lauseessa...

Mielestäni väitteeni on aikalailla oikea kun katsoo esimerkiksi Hongan yleisökeskiarvoa verrattuna siihen kuinka iso kaupunki Espoo on (1500=0.57% kaupungista). Kannattajapohjalla tarkoitin sitä väkeä ketlä käyvät peleissä säännöllisesti. Mitä yrität todistaa? Onneksi Nyholmeilla ei nousta Ykköseen...

Niin ja tietenkin vastauksena kysymykseesi: Porissa ei ole tällä hetkellä Veikkausliiga joukkuetta jota aktiivisesti seuraisin. Siksi suomalaisen futiksen seuraaminen on jäänyt akselille Ykkönen-Jazz-Klubi. En tiennyt että esitän asiantuntijaa..

Mush

Viestien lukumäärä : 83
Join date : 31.10.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Su 21 Joulu - 8:19:09

Mush kirjoitti:En koskaan tiennyt että Hongalla olisi jotain kannattajapohjaa ja siinähän olikin se syy miksei Veikkausliigassa voitu jatkaa kun ketään ei peleissä käynyt.

Hongalla oli hyvinkin laaja kannattajapohja silloin kun seura oli vuosittain mitaleilla, pelasi eurocupeissa ja niin edelleen. Tai siis niin laaja kuin espoolaisittain voi. Espoo on todella suuri poikkeus suomalaisten kaupunkien joukosta eikä väkiluvun perusteella ei voi mitään yhtäläisyysviivoja mahdollisten katsojien määrään. Merkittävä osa espoolaisista ovat muuttaneet sinne muualta, välimatkat eri kaupunginosien välillä ovat pitkiä ja ainakin minun kokemukseni mukaan syntyperäiset espoolaiset ovat tarkkoja alueellisista rajoista. Matinkylästä ei lähdetä helposti Tapiolaan kannattamaan Honkaa tai Espoon Bluesia. Blues on kärsinyt tästä erityisesti kun se ei edes ole mikään perinneseura.

Tuo oma kannattajaryhmä Hongalla on tosiaan ollut jo kymmenen vuoden ajan.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Su 21 Joulu - 15:14:28

Tähän päälle tietty tuoreus Espoolaisessa seurakulttuurissa. Edelleen Helsinkiläisseurat imevät myös paljon kannattajia ja nimenomaan esim. HIFK suomenruotsalaisia. Vähitellen ovat espoolaiset löytäneet omaa ylpeydenaihettaan, mutta laivaa ei käännetä hetkessä. Mutta kuten esim. Bluessin kannattajatoiminnasta on nähtävissä, niin uudet tuulet vähitellen puhaltavat ja yhä kasvavampi massa löytyy jo kannattajakulmauksesta. Toki tietysti edelleen tietty latteus riivaa ottelutapahtumassa kannattajakatsomon ulkopuolella ja ehkä se tietysti kuvastaa sitten tätä suhtautumista suosikkiseuraan, että lienee kuitenkin monella sellaista kohtuullisen viileää.

Kova valtti Espooseen olisi ollut aikanaan myös se, että futis ja kiekko olisivat edustettuna saman seuran alla, jolloin tätä käyttämätöntä potentiaalia olisi helpompi ulosmitata. Jonkun verran tapahtuu varmasti liikehdintää Hongan ja Bluesin kannattajien välillä, mutta se vain silkasti on aina heti astetta nihkeämpää kun seurarajojen ylitse joudutaan alkaa hyppimään. Espoolaiset itsekin ovat tämän myöntäneet.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ma 29 Joulu - 20:51:54

Poimintoja tämän kauden parhaista paloista:

avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ke 31 Joulu - 13:46:53

Varmaan yks vakuuttavimmista mainoksista, mitä tässä Liigassa on nähty:

avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty To 1 Tammi - 11:26:56

No siinä on kerrankin hyvä mainos.
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ke 21 Tammi - 10:51:43

Noin 1000 Adler Mannheimin kannattajaa lähti liikenteeseen Düsseldorfiin marraskuun lopulla:

avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Pe 23 Tammi - 7:07:31

Eilistä tifoilua Espoossa:

avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Patajokeri lähetetty Pe 23 Tammi - 9:46:05

Brousseau kirjoitti:Eilistä tifoilua Espoossa:

Ole ylpeä juuristasi, Espoo lol!

Tifo ihan hienoei siinä mitään. Sisältö vaan puuttuu. Vähän ku Blues.

Patajokeri

Viestien lukumäärä : 60
Join date : 28.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Pe 23 Tammi - 13:13:12

Patajokeri kirjoitti:Tifo ihan hienoei siinä mitään. Sisältö vaan puuttuu. Vähän ku Blues.

No juu, sepä se hieman, mutta josko ajan kanssa ajan kanssa.

Oli ilmeisesti ollut muuten kohtuu hyvä meininki kannattajakatsomossa ja vahvuuttakin paikalle normaaleita otteluita paremmin. Vaikka miten HIFK:ta toisinaan hehkutetaan, niin kyllä Espoossa kuitenkin tahtipuikkoa heilutetaan kannattajapuolen saralla, ainakin kiekon puolella. Toki paljolti riippuu siitä miten apuja tulee Stadin Kingeiltä, sillä onhan se futiksen puolella ollut nähtävissä, että hyvää meininkiä saadaan siellä kyllä tarvittaessa aikaiseksi. Tuleva Veikkausliigan kausikin tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen tästä näkövinkkelistä, että millaiseksi HIFK:n kannattajatoiminta lopulta äityy pääsarjatasolla.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty La 24 Tammi - 9:09:31

avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Su 8 Helmi - 10:52:03

Bajenkvälliä vuosimallia 2015:Väkimäärää selkeästi nihkeiten aikaisempiin kertoihin nähden, mutta kuitenkin ihan kohtuullista menoa tuolla porukalla, mitä on käytettävissä. Toivottavasti vuoden päästä taas paremmin.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Su 8 Maalis - 19:35:28

avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Pe 13 Maalis - 11:26:57Ja Hammarby heti vierasvoittoon Ruotsin cupissa. Kivaa pöhinää Tukholman derbyssä. Lienee paikallisvääntöjen osalta ikimuistoinen kausi tulossa. Nyt vasta vähän haeskeltiin tuntumaa.

EDIT:Viimeinen muokkaaja, Brousseau pvm Ti 7 Huhti - 11:20:09, muokattu 1 kertaa
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Su 5 Huhti - 21:35:42Kohtuu vakuuttavaa kotiavausta meiningin ja lukemienkin suhteen. Josko ei ihan samantien tippuisi takaisin kun on paluu viimein pääsarjaan saatu tehtyä. Yrittävät nyt saada 4 ensimmäistä peliä loppuunmyydyiksi ja ensimmäisen suhteen jo onnistuivat. Kohtuu kovia lukemia, jos sen yli 30 000 katsojaa saavat Ruotsissa seurafutikseen lehtereille peräjälkeen. Siinä kun saa pienemmät seurat hetken aikaa kotipelejään pallotella, jotta pääsisivät samoihin katsojamääriin. Mutta hyvää pöhinää kyllä varmasti luvassa länsinaapurissa tulevalla kaudella viheriöiden äärellä.

EDIT:Viimeinen muokkaaja, Brousseau pvm To 9 Huhti - 21:49:16, muokattu 1 kertaa
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty Ma 6 Huhti - 20:24:44

SaiPan capolla oli kamera. Tältä se touhu näyttää parhaimmillaan.
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ma 13 Huhti - 9:29:30

Kohtuu vahvaa suorittamista kauden ensimmäisellä vierasmatkalla runkosarjassa:

avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ti 14 Huhti - 11:30:54

Hammarby vei Allsvenskanin tämän kauden ensimmäisen derbyn:avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kannattajakulttuuria muualla

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 5 / 8 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa