Porilainen kannattajakulttuuri

Sivu 2 / 14 Edellinen  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Seuraava

Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 12:32:36

Jos tuo asia noin hirveästi vaivaa, niin sen kuin ryhdyt välittäjäksi ryhmittymien välillä. Ulkopuolelta saneleminen ja vaatiminen ei ainakaan ratkaise mitään.

Edit. Ja ilmaisena vinkkinä: kunnolla mustaa valkoiselle siitä miten itse ratkaisisit asiat. Sana "yhteistyö" kun voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.


Viimeinen muokkaaja, Tyrion pvm To 21 Elo - 12:50:46, muokattu 1 kertaa

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Bugman lähetetty To 21 Elo - 12:45:12

Näin nopeasti heitettynä ja Pataljoona ja sen touhua jotenkin läheltä seuranneen täytyy todeta, että prioriteetti numero yksi on, että johtohenkilöt täytyy laittaa vaihtoon PJ mukaan luettuna. Tämä siis jos halutaan oikeasti jotain kehitystä kannattajakulttuurissa tapahtumaan pataljoonan kautta. Lisäksi pataljoonan mielikuva on valitettavasti ainakin omassa mielessäni muodostunut takapajuiseksi. Lisäksi Pataljoonan facebook-sivuilla käytävä keskustelu ei ainakaan kuvaa paranna.

Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, ellei tärkein, tällaisen modernin kannattajaryhmän kehitykselle on se, että ryhmällä on karismaattinen, ulospäinsuuntautunut ja uskottava johtaja, eli Capo. Alussa se on elinehto, sillä tällainen henkilö saa joka kerta muutaman ulkopuolisen omalla energiallaan ja uskottavuudellaan mukaan, edes hetkellisesti. ilman tällaista karismaattista henkilöä toiminta voi alkutaipaleella olla erittäin vaikeaa. Mielestäni Pataljoona sekä Etulinja kaipaavat tällaista henkilöä, joka ehkä jopa pystyisi omalla toiminnallaan yhdistään nämä ryhmmät. Aikaisemmin tällaista henkilöä näin sivustaseuranneena ei ole ollut.

PS. Tiedän, että tällaisia karismaattisia johtajapersoonia ei löydy ihan joka kulman takaa...

Mielestäni

Bugman

Viestien lukumäärä : 1
Join date : 21.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty To 21 Elo - 13:13:06

Itse asiassa noita yhteistyöviritelmiä on ollut useampia. Tuota on yritetty jopa ryhmien ulkopuolisen tahon kanssa. Mutta ei ole natsannut, mikä varmasti ainakin osaltaan johtui henkilökemioista. Toki joitain asioita on tehty myös yhteistyössä, kuten viime kevään Patakunnan reissu.

Sinällään nyt olisi helpompi rakentaa, kun osa vanhoista naamoista on jäänyt taka-alalle, jolloin osa vanhoista kaunoista jäisi myös taka-alalle.

Bugman kirjoitti:Näin nopeasti heitettynä ja Pataljoona ja sen touhua jotenkin läheltä seuranneen täytyy todeta, että prioriteetti numero yksi on, että johtohenkilöt täytyy laittaa vaihtoon PJ mukaan luettuna. Tämä siis jos halutaan oikeasti jotain kehitystä kannattajakulttuurissa tapahtumaan pataljoonan kautta. Lisäksi pataljoonan mielikuva on valitettavasti ainakin omassa mielessäni muodostunut takapajuiseksi. Lisäksi Pataljoonan facebook-sivuilla käytävä keskustelu ei ainakaan kuvaa paranna.
Kuten todettua, en usko kannatuskulttuurin kehittymiseen nykyisen Pataljoonan hallituksen kanssa. Vuosien varrella ei varsinaisesti ole jäänyt sitä kuvaa, että kannattamisen kehittäminen kiinnostaisi juuri yhtään, kunhan on kiva huutaa hallilla, jos siltä tuntuu. Aina ei tunnu. Samaa mieltä kyllä tuon Facebook-puolen kanssa.

Ei sillä, etteikö Etulinja olisi tehnyt vitusti huonoja päätöksiä tai tehnyt joistain asioista hankalaa.

Bugman kirjoitti:Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, ellei tärkein, tällaisen modernin kannattajaryhmän kehitykselle on se, että ryhmällä on karismaattinen, ulospäinsuuntautunut ja uskottava johtaja, eli Capo. Alussa se on elinehto, sillä tällainen henkilö saa joka kerta muutaman ulkopuolisen omalla energiallaan ja uskottavuudellaan mukaan, edes hetkellisesti. ilman tällaista karismaattista henkilöä toiminta voi alkutaipaleella olla erittäin vaikeaa. Mielestäni Pataljoona sekä Etulinja kaipaavat tällaista henkilöä, joka ehkä jopa pystyisi omalla toiminnallaan yhdistään nämä ryhmmät. Aikaisemmin tällaista henkilöä näin sivustaseuranneena ei ole ollut.
Tämän minä allekirjoitan. Eri asia tosiaan mistä tällainen löytyy. Capon homma kun on usein epäkiitollinen ja olet periaatteessa kaikkien silmien alla. Kaikista ei tähän ole. Ja lisäksi karismaa pitäisi löytyä, pelkkä kova ääni ei riitä.

Lisäksi se vaatisi vähintään pienen sakin, joka haluaa tehdä asioita kunnolla illasta toiseen. Puolittainen suorittaminen kun on ollut myös osa Etulinjan ongelmaa. Tuokin asia olisi tosin varmasti ainakin osin ratkaistavissa sillä uskottavalla capolla.
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja RaimotonV lähetetty To 21 Elo - 13:18:02

Tyrion kirjoitti:Jos tuo asia noin hirveästi vaivaa, niin sen kuin ryhdyt välittäjäksi ryhmittymien välillä. Ulkopuolelta saneleminen ja vaatiminen ei ainakaan ratkaise mitään.

Edit. Ja ilmaisena vinkkinä: kunnolla mustaa valkoiselle siitä miten itse ratkaisisit asiat. Sana "yhteistyö" kun voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.
Yhteistyö voi tarkoittaa paljon, mutta mitä se tarkoittaa Pataljoonan ja Etulinjan välillä? Sellaista ei ole. Olen ollut jo muutaman vuoden pois faniryhmästä, eikä se varsinaisesti minua henk. kohtaisesti paina. Harmittavasti se vain haittaa suhteellisen paljon Isomäen tunnelmaan. Jos hommat hoituu niin, että hallissa on kaksi erillistä ryhmää ja edes jompi kumpi saisi toimintansa jaloilleen niin mikäs siinä, minun puolesta antaa mennä. Tällä hetkellä pahasti näyttää, ettei erikseen tule valmista. Ja hyödyttäisikö jos ulkopuolelta tulisi sopimaan asioita? Kahden ryhmittymän välisiä asioita ne. Eli perseet penkkiin ja keskustelemaan. Jollei toimi, niin sitten ei toimi.

Tyrion kirjoitti:Varmaa on joka tapauksessa se, että järjestäytynyt kannattajaryhmä tarvitaan Isomäen tunnelman parantamiseksi.
Niin, no tätä minä tässä hain, miksei se voisi olla sitten Pataljoona+Etulinja=Ryhmä?

Ulkopuolelta sanelen ja vaadin, "jottai tarttis tehä"

Edit. En kerinnyt lukemaan tuota Q:n viestiä, joten hyvä, että edes jonkunmoinen yhteys pelittää ryhmien välillä!
avatar
RaimotonV

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 20.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty To 21 Elo - 13:38:37

RaimotonV kirjoitti:Niin, no tätä minä tässä hain, miksei se voisi olla sitten Pataljoona+Etulinja=Ryhmä?

Ongelmana nyt on edelleen se, ettei katsomossa haluta kannattaa samalla tavalla, niin sen takia tämä on ollut vaikeaa saada onnistumaan. Pori on viimeisimpiä paikkakuntia, mistä tästä vielä väännetään. Kuten huomataan, niin kun muualla on moderni kannattajatoiminta saatu lyötyä läpi, niin peiksen vääntäminen on loppunut ja ollaan pystytty alkaa keskittymään itse asiaan. Niin kauan kuin tästä samasta asiasta joudutaan vääntämään ja jengi makaa poteroissaan, niin edistyminen tulee olemaan hidasta, joskaan ei mahdotonta. Siltikin kipeasti chänttien pitäisi alkaa lähtemään 2-3x suuremmalla ryhmällä, että tuonne jotain lisäpotkua saataisiin.

Nyt haluan sitäkin tarkentaa, että capo/capot katsomossa eivät tarvi olla itse ryhmän johtohenkilöitä, vaikka katsomossa toimintaa johtaisivatkin. Huomannut nyt vain monesti, että tätä asiaa sekoitellaan ja vedetään yhtäläisyysmerkkejä. Sen lisäksi monessa paikassa capon tonttia hoitaa useita eri henkilöitä, joka myös antaa mielekästä vaihtelua kun johtamistyylejä on erilaisia. Toki alkuvaiheessa olisi tärkeää, että löytyisi sellainen jolla jotenkin olisi homma hallussa, saati että heti startissa porukka hirveästi vaihtuu ja liidaaminen on hakusessa.

Eiköhän parasta ole tulevanakin kautena taas Etulinjassa niin kuin Pataljoonassakin, että jokainen keskittyy omaan ruutuunsa, edistää sopuisaa yhteiseloa parhaansa mukaan eikä vedellä herneitä neppariin olemattomuuksista. Tällä kaavalla pitäisi päästä jo hyvinkin pitkälle.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Riku lähetetty To 21 Elo - 13:43:04

Jos se Sport-matsin alkupelihässäkkä onnistuu niin olisi jees jos sinne saataisiin myös etulinjalaisia paikalle. Voidaan koittaa heittää settiä myös modernista kannattamaisesta ja sen merkityksestä.

Jos ei klubit järjestä niin saattaa olla että pistän sellaisen alkupelin pystyyn itse omaksi huvikseni Smile
avatar
Riku

Viestien lukumäärä : 161
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 13:53:00

Kannattaa nyt Raimoton  V:nkin uskoa kerralla kun sanon että tässä nyt yritetty viimeiset kaksi vuotta paikkailla välejä ja tehdä alkeellista yhteistyötä. Kaikki mitä esität viesteissäsi on jo esitetty sataan kertaan. Viimeksi keväällä ulkopuolinen välittäjä teki kirjallisen ehdotuksen siitä mitä ryhmien välinen yhteistyö voisi olla. Etulinja hyväksyi ehdotuksen, Pataljoona ei. Sen jälkeen Ässät halusi ryhmien edustajat yhteisen pöydän ääreen. Tämä palaveri sisältöineen johti epäsuorasti siihen että päätin lopettaa toimintani Etulinjassa, koska koin että sitä ei Ässien taholta arvosteta ja koska en ikinä enää halua nähdä yhtäkään Pataljoonan hallituksen jäsentä kasvoista kasvoihin. Voi olla että jos henkilöt vaihtuisivat (kuten osin ovat vaihtuneetkin), saattaisi jotakin yhteistyötä viritäkin, toisaalta olisi hirveän kiva jos joku ulkopuolinen esittäisi joskus jotain oikeita ideoita näihin asioihin liittyen tuon ainaisen jargonin sijasta. Tai sitten tekisi edes itse jotakin. "Tehkää yhteistyötä ja ratkaiskaa kaikkien ongelmat, minä itse en tee mitään" - retoriikka on ainakin joka suhteessa täysin hyödytöntä.

Olen pahoillani jos kirjoitan loukkaavasti, se ei ole tarkoitukseni. Näin entisenä asianosaisena näkökulmani on vain väistämättä toinen kuin ulkopuolisella.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja RaimotonV lähetetty To 21 Elo - 14:01:35

Brousseau kirjoitti:Ongelmana nyt on edelleen se, ettei katsomossa haluta kannattaa samalla tavalla, niin sen takia tämä on ollut vaikeaa saada onnistumaan. Pori on viimeisimpiä paikkakuntia, mistä tästä vielä väännetään. Kuten huomataan, niin kun muualla on moderni kannattajatoiminta saatu lyötyä läpi, niin peiksen vääntäminen on loppunut ja ollaan pystytty alkaa keskittymään itse asiaan. Niin kauan kuin tästä samasta asiasta joudutaan vääntämään ja jengi makaa poteroissaan, niin edistyminen tulee olemaan hidasta, joskaan ei mahdotonta. Siltikin kipeasti chänttien pitäisi alkaa lähtemään 2-3x suuremmalla ryhmällä, että tuonne jotain lisäpotkua saataisiin.
Ymmärrän kyllä mistä kiikastaa. Nyt tarttis vaan Pataljoonankin käsittää, ettei nykyinen peli vetele. Jotkut läpsyttimet vielä ensi kaudella niin homma olis aikalailla siinä...

E:
Tyrion kirjoitti:Kannattaa nyt Raimoton V:nkin uskoa kerralla kun sanon että tässä nyt yritetty viimeiset kaksi vuotta paikkailla välejä ja tehdä alkeellista yhteistyötä. Kaikki mitä esität viesteissäsi on jo esitetty sataan kertaan. Viimeksi keväällä ulkopuolinen välittäjä teki kirjallisen ehdotuksen siitä mitä ryhmien välinen yhteistyö voisi olla. Etulinja hyväksyi ehdotuksen, Pataljoona ei. Sen jälkeen Ässät halusi ryhmien edustajat yhteisen pöydän ääreen. Tämä palaveri sisältöineen johti epäsuorasti siihen että päätin lopettaa toimintani Etulinjassa, koska koin että sitä ei Ässien taholta arvosteta ja koska en ikinä enää halua nähdä yhtäkään Pataljoonan hallituksen jäsentä kasvoista kasvoihin. Voi olla että jos henkilöt vaihtuisivat (kuten osin ovat vaihtuneetkin), saattaisi jotakin yhteistyötä viritäkin, toisaalta olisi hirveän kiva jos joku ulkopuolinen esittäisi joskus jotain oikeita ideoita näihin asioihin liittyen tuon ainaisen jargonin sijasta. Tai sitten tekisi edes itse jotakin. "Tehkää yhteistyötä ja ratkaiskaa kaikkien ongelmat, minä itse en tee mitään" - retoriikka on ainakin joka suhteessa täysin hyödytöntä.

Olen pahoillani jos kirjoitan loukkaavasti, se ei ole tarkoitukseni. Näin entisenä asianosaisena näkökulmani on vain väistämättä toinen kuin ulkopuolisella.

Ei mitään, en ota itseeni. Itseä kiinnostaisi helvetisti esim. tuo ulkopuolisen kirjallinen ehdotus. Itse kun en ole ollut touhuissa niin mukana ja olen se ulkopuolinen, niin olen suhteellisen pihalla mitä ryhmien välillä tapahtuu, mitä nyt vähän foorumeilta lukenut. Pataljoonan johdosta en osaa sanoa, mutta hyvin nopsaa ollaan tultu tähän nykyiseen tilaan, että pari rumpua hakkaa ja naiset/tytöt kiljuu.

Enkä nyt juuri haluaisi toistaa, kysyntää on tunnelmalle. Viime kausi oli aika laimea molemmin puolin pleksiä.


Viimeinen muokkaaja, RaimotonV pvm To 21 Elo - 14:09:16, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : lisäys)
avatar
RaimotonV

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 20.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja porin_maija lähetetty To 21 Elo - 14:04:05

soihtu kirjoitti:
Minä olen sitä mieltä että meidän pitäisi ottaa mallia raumalta, vaikka ne meitä suippokorviksi haukkuukin..

Tämä on ehkä suurin virhe että mallia on otettu liikaakin raumalta. Kun raumalta laulupojat tulivat ensimmäistä kertaa isomäkeen laulamaan monet pitivät sitä ihmeellisenä. Etulinja lähti tämän jälkeen raumalaisten jalanjäljille ja havittelemaan laualavaa keski eurooppalaista kulttuuria.  Porilaisten mielestä tämä on kuintekin lähinnä kullin lutkuttamista. Suurin osa porilaisista ei halua lähteä raumalaisten viitoittamalle tielle.

Porilaiseen katsomoon ei tuollainen kaikilla kivaa meininki sovi. Täällä pitää olla vittuilua, vihellyksiä, ässät huutoja ja miksei sinne joku laulun lurituskin mahdu. Porilaiseen katsomoon kuitenkin kuuluu se ronski meininki. Pitää saada huutaa perkele tai antaa vastustajan tai tuomarin kuulla kunniansa.

Etulinjan rauhallinen ja korrekti meininki ei vaan uppoa porilaiseen katsomoon. Pitäisi perustaa uusi ryhmä jonka nimissä voi kannustus huutoja ja lauluja, huutaa vittua tuomarille tai olla tekemättä mitää jos peli siltä näyttää. Etulinjan jatkuva pomppiminen ja kaikilla on aina kivaa meininki ei vaan sovellu porilais katsomoon.

porin_maija

Viestien lukumäärä : 6
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty To 21 Elo - 14:25:39

porin_maija kirjoitti:Tämä on ehkä suurin virhe että mallia on otettu liikaakin raumalta. Kun raumalta laulupojat tulivat ensimmäistä kertaa isomäkeen laulamaan monet pitivät sitä ihmeellisenä. Etulinja lähti tämän jälkeen raumalaisten jalanjäljille ja havittelemaan laualavaa keski eurooppalaista kulttuuria.  Porilaisten mielestä tämä on kuintekin lähinnä kullin lutkuttamista. Suurin osa porilaisista ei halua lähteä raumalaisten viitoittamalle tielle.

Mitä mallia on otettu Raumalta? Porissa näiden asioiden tiimoilta oltiin liikenteessä jo paljon ennen RB:tä kun miettii, miten visuaalista puolta oli modernisoitu, ainoastaan chänttien laulaminen puuttui. Erityisesti hopeakauden jälkeen puhalsi kovasti myötäiset, mutta kehitys jäi sitten lopulta valitettavasti junnaamaan paikallaan ja lopputulemana ovat karrikoidusti edelleen nämä kolme suurempaa heilutuslippua. Se on toki totta, että RB:n tuleminen oli varmaan viimeinen alkupamaus Poriinkin, mutta kyllä katseet kannattajakulttuurin osalta oli suunnattu huomattavasti pidempien etäisyyksien päähän kuin Raumalle.

porin_maija kirjoitti:Porilaiseen katsomoon ei tuollainen kaikilla kivaa meininki sovi. Täällä pitää olla vittuilua, vihellyksiä, ässät huutoja ja miksei sinne joku laulun lurituskin mahdu. Porilaiseen katsomoon kuitenkin kuuluu se ronski meininki. Pitää saada huutaa perkele tai antaa vastustajan tai tuomarin kuulla kunniansa.

Etulinjan rauhallinen ja korrekti meininki ei vaan uppoa porilaiseen katsomoon. Pitäisi perustaa uusi ryhmä jonka nimissä voi kannustus huutoja ja lauluja, huutaa vittua tuomarille tai olla tekemättä mitää jos peli siltä näyttää. Etulinjan jatkuva pomppiminen ja kaikilla on aina kivaa meininki ei vaan sovellu porilais katsomoon.

Niin, tässä olet varmasti kiteyttänyt hyvin sen ajatuksen, mitä moni tästä ajattelee eikä tosiaan homma varmasti innosta/sen enempää mieltä lämmitä. Faktaa nyt vain kuitenkin on, että yhä kasvavammalle joukolle tämä ei enää riitä, vaan halutaan muutakin. Ja ylipäätään olisi hienoa, että Suomen kärkiryhmille pystyttäisiin laittamaan oikeasti hanttiin eikä tyytymään jämäsijoituksille. Nykyisellä meiningillä mikään ei tule muuttumaan ja sama vaisuus tulee jatkumaan, jossa ei hirveemmin ole hehkuttamista.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 15:21:05

Ehdottomasti lisää ryhmiä ja mahdollisimman erilaisia mielellään. Loppuupahan ainainen vänkääminen oikein - ja väärin kannattamisesta kun kaikki porukat kannattavat näkökulmasta riippuen yhtä oikein ja yhtä väärin. Uskon myös että terve ja laadukas kilpailu eri ryhmien välillä nostaisi suuremman yleisön kiinnostusta kannattajaryhmätoimintaa kohtaan ja lopputuloksen eli tunnelman kannalta parempi kuin jotkut kahvipöytäkeskustelussa väkerretyt hikiset kompromissit joihin kukaan ei oikeasti usko ja jotka eivät kestä käytäntöä. Vanhan seisomakatsomomyytin palvominen ja iänikuinen heterogeenisyyden vaatimus eivät yksinkertaisesti kuulu 2010 - luvulle.

Laiton muuten Raimottomalle yksityisviestin. Kerrotko joskus tuliko se koskaan perille. On foorumin työkalut vähän hakusessa.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja ultraspori lähetetty To 21 Elo - 17:04:54

Pitäisikö Etulinjan yhdistyä Jazzin kannattajaporukan kanssa, oliko nyt nimeltään Punakaarti? Saataisiin samanlainen kierto kuin esim. HIFK:llä ja HJK:lla, talvella lätkää ja kesällä futista. Laulutkin voisivat olla samoja, muuttamalla pelkkä joukkueen nimi.
avatar
ultraspori

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty To 21 Elo - 17:13:04

ultraspori kirjoitti:Pitäisikö Etulinjan yhdistyä Jazzin kannattajaporukan kanssa, oliko nyt nimeltään Punakaarti? Saataisiin samanlainen kierto kuin esim. HIFK:llä ja HJK:lla, talvella lätkää ja kesällä futista. Laulutkin voisivat olla samoja, muuttamalla pelkkä joukkueen nimi.

Nyt alkaa tulemaan semmosta juttua, että taitaa olla jonkun toisen kannattajaryhmän kätyri liikkeellä. Smile
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 17:35:05

Enemmän ultrasporin ideassa tolkkua on kuin Etulinjan yhteistyössä Pataljoonan kanssa. En tiedä sitten paljonko lajien väliset rajat olisivat esteenä. Kaikki kun eivät seuraa sujuvasti molempia lajeja.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja ultraspori lähetetty To 21 Elo - 17:39:10

Brousseau kirjoitti:

Nyt alkaa tulemaan semmosta juttua, että taitaa olla jonkun toisen kannattajaryhmän kätyri liikkeellä. Smile

Niin, tätä se porilaisen kannattajakulttuurin nykypäivä taitaa olla. Jos joku uskaltaa kyseenalaistaa kahden mafian valtakuntaa tai ehdottaa (toki rajua) muutoksia, syytetään trolliksi tai muuten vaan nauretaan ja haukutaan. Samalla ihmetellään, miksi siinä omassa oikeinkannattajien porukassa on huutajia Ässien vajaan vaihtopenkin verran.
avatar
ultraspori

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Riku lähetetty To 21 Elo - 18:13:19

ultraspori kirjoitti:Pitäisikö Etulinjan yhdistyä Jazzin kannattajaporukan kanssa, oliko nyt nimeltään Punakaarti?

Miksei? Kaikenkaikkiaan porilaisen urheilun kannattaminen kokonaisvaltaisesti on lähellä mun sydäntä. Mutta eikös futisfanit pidä kendojanareita ihan pelleinä? Sama toisinpäin?
avatar
Riku

Viestien lukumäärä : 161
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 18:21:05

ultraspori kirjoitti:Pitäisikö Etulinjan yhdistyä Jazzin kannattajaporukan kanssa?
Ainoa vaan että Punaisiin kuuluu varmaan kolme ihmistä. Toiseksi uskon ettei läheskään kaikkia kiinnosta Kakkonen ensi-kaudella.

Lukeekohan muuten ketään PJ:n hallituksesta tätä palstaa kun niin ollaan negatiivisiä että mielummin ostetaan makkarat ja kahvit PJ:n piikkiin kun aletaan mitään kannatusjuttuja kehittelemään...
Oikeasti olisi kiva tietää.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 19:08:16

ultraspori kirjoitti:Niin, tätä se porilaisen kannattajakulttuurin nykypäivä taitaa olla. Jos joku uskaltaa kyseenalaistaa kahden mafian valtakuntaa tai ehdottaa (toki rajua) muutoksia, syytetään trolliksi tai muuten vaan nauretaan ja haukutaan. Samalla ihmetellään, miksi siinä omassa oikeinkannattajien porukassa on huutajia Ässien vajaan vaihtopenkin verran.

Ihan mielenkiinnosta: paljonko tässä "Punaisten" porukassa on sitä sakkia?

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja RaimotonV lähetetty To 21 Elo - 19:19:21

Tuo kesällä futista ja talvella kiakkoo olis hienoa järjestää, mutta se, että Porissa olisi joskus edes Ykkösessä pärjäävä joukkue ei ole tätä päivää. Kakkosessa porukan kiinnostus saattaisi olla liian pientä. Eikä niitä "Punaisia" näkynyt viime sunnuntaina kun Hakaa  vastaan olisi pitänyt kaivaa edes tasuri, että säilymisestä sarjassa ajateltaisiin.
avatar
RaimotonV

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 20.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 19:42:53

Ei kakkosessa pelaaminen ole mielestäni ongelma, pikemminkin mahdollisuus. Sieltä ne Ifk:n fanitkin ponnistivat. Ehkä ongelma on enemmän siinä että aika monen tunnesinne koko porilaiseen futikseen on melko lailla ohut. Jazzin kultaiset vuodet ovat kaukana takana, välissä oli Popa ja nyt taas Fc Jazz. Mitä seuraavaksi? Musan Salama?

Paljon riippuu tietysti millallainen porukka tuohon kerääntyisi. Kannattajaryhmätoiminta on myös sosiaalista toimintaa, jossa on kyse paljon muustakin kuin hyötynäkökohdista.

Minusta tuota kannattaa pohtia eikä suoralta kädeltä. Huonompiakin vaihtoehtoja on.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty To 21 Elo - 19:43:59

ultraspori kirjoitti:Niin, tätä se porilaisen kannattajakulttuurin nykypäivä taitaa olla. Jos joku uskaltaa kyseenalaistaa kahden mafian valtakuntaa tai ehdottaa (toki rajua) muutoksia, syytetään trolliksi tai muuten vaan nauretaan ja haukutaan. Samalla ihmetellään, miksi siinä omassa oikeinkannattajien porukassa on huutajia Ässien vajaan vaihtopenkin verran.

Jos tässä yritetään luoda jotain uskottavaa kannattajatoimintaa, niin tuo olisi kaukana siitä. Luulisi sen sinunkin tajuavan, jos kannat tuollaista nimimerkkiä.

Aloitetaan nyt vaikka sillä, että HJK-HIFK on sama asia kuin Ässät-Lukko. Yli seurarajojen hyppiminen syö muutenkin paukkuja ja tämän takia onkin harmi, että Ässiltä ei löydy sekä futis- että lätkäjoukkuetta, saati muitakin lajeja, sillä niihin on huomattavasti helpompi syttyä saman seuran alla versus Narukerä, Jazz, FBT Pori, Ässät etc. Länsinaapurissa hyvää esimerkkiä tästäkin kun samat seurat ottavat mittaa toisistaan kesät talvet ja kannattajat painelevat samoissa rekvisiitoissaan, laji vain vaihtuu.

Se on asia erikseen, jos kulisseissa samoja kannattajia kulkee eri seurojen takana ja loppuviimein jokaisen oma valinta, mutta se ei ole enää uskottavaa, että ulospäin annetaan singnaalia, että yhdelle seuralle omistautunut kannattajaryhmä vaihtelee vermeitä tuosta vain, puhumattakaan nyt siitä että chäntteihin vaihdettaisiin vain seurojen nimet.

Ja kuten huomataan, niin intohimopuoli rakoilee jo aika pahasti, jos syttyminen on kiinni sarjatasosta. Itse en menisi takuuseen Jazzista, vaikka pelaisivat Veikkausliigassa. Ässien takana seison joka lajissa, vaikka sarjataso olisi viides divisioona.

EDIT: Kakkoselta tulee parhaillaan HJK-Rapid Wien. 500 vieraskannattajaa kannattaa upeasti ja meininki visuaalisesti todella hyvän näköistä.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja J_Bro lähetetty To 21 Elo - 20:31:03

ultraspori kirjoitti:Pitäisikö Etulinjan yhdistyä Jazzin kannattajaporukan kanssa, oliko nyt nimeltään Punakaarti? Saataisiin samanlainen kierto kuin esim. HIFK:llä ja HJK:lla, talvella lätkää ja kesällä futista. Laulutkin voisivat olla samoja, muuttamalla pelkkä joukkueen nimi.

Termi yhdistymisestä on aika vahva. "Punaset" urhoollisesti yrittää chanttia ilmoille parin kaverin voimin, elikkä pohja toiminnalle on aika ohutta. Eipä tosiaan etulinjallakaan suuria muskeleita ole, kuitenkin edes hitusen verran enemmän pohjaa, ja ennen kaikkea potentiaalia kasvaa uskottavaksi ryhmäksi.

Edellisissä viesteissä on ollut epämääräistä löpinää: "Pori ei ole Rauma", "Porissa ei tykätä laulaa".  Huoh.
Niin kuin Brousseau jo totesikin, Porissa on ollut puhetta modernista kannattajakulttuurista (myös pientä yrityksen poikasta käytännön tasolla) ennen kuin RB sai edes alkunsa. Raumalla vain on puheet pidetty ja siirretty oikeasti tekoihin, uskottavasti.

Asiaan vaikuttaa myös se, miten  "vanhan liiton kaverit" jaksavat muistella ja epätoivoisesti todistella itselleen, että legendaarinen seisomokatsomo on Suomen mahtavin ja vierasjoukkueille pelätyin. Se on historiaa se. Ehkä joskus lauantai-illalla vanha lato syttyy ja on tunnelmaa. Muuten on aika hiljasta, paitsi, jos vastustajajoukkueen kannattajat pitävät ääntä.

E: HJK ja IFK on muuten stadissa niitä pahimpia vastustajia toisilleen...

J_Bro

Viestien lukumäärä : 2
Join date : 21.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja KunSharivot lähetetty To 21 Elo - 22:07:14

Porilainen kannattajakulttuuri tiivistyy tähän ketjuun. Neljä vuotta puitu samoja asioita jo.

Internetissä.

KunSharivot

Viestien lukumäärä : 5
Join date : 21.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty Pe 22 Elo - 8:42:14

Tuo kyllä pitää paikkaansa. Täällä Interwebsin puolelta tulevia neuvoja ja ajatuksia kyllä riittää yllin kyllin. Sen sijaan ihan koko seisomakatsomoakin ajatellen käytännön toimijoita on vain kourallinen.

Ehkäpä tässä kannattaakin jokaisen kysyä, että minä juuri Sinä voisit tehdä porilaisen kannatustoiminnan ja tunnelman eteen?
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Pe 22 Elo - 15:33:03

KunSharivot kirjoitti:Porilainen kannattajakulttuuri tiivistyy tähän ketjuun. Neljä vuotta puitu samoja asioita jo.

Internetissä.

Niin. Varaisitko mielummin SuomiAreenan aikaan paikan jonne kutsutaan kaikki joita asia kiinnostaa vai avaat nettiin avoimen keskustelupalstan hymiö.

Lisäksi "Samoja asioita". Ei ne tietenkään paljon ole muuttunut mutta kun ei lyö läpi, ei sitten millään.
#Uskon2015 että oikeasti moderni kannatustyyli lyö läpi Porissa. Kunhan vain joku tekee uskottavan aloitteen. pirat


Viimeinen muokkaaja, Mush pvm Pe 22 Elo - 15:54:46, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : Vitsit vitseinä)

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 14 Edellinen  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa