Porilainen kannattajakulttuuri

Sivu 1 / 14 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Seuraava

Siirry alas

Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ti 19 Elo - 14:13:26

Täällä voimme keskustella Ässien kannattajatoiminnasta, sen tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Foorumin ylläpitäjille kiitoksia, että tällainen saatiin viimein ylös ja toivotaan, että keskustelu lähtee aktiivisemmin viriämään, sillä vanha foorumi kuivettui kasaan heikkojen ylläpitotyökalujen takia ja toivotaan, että uusi foorumi tervehdyttää tätäkin puolta.

Vajaa kuukausi kauden alkamiseen ja tätä myötä tämäkin aihe rupeaa olemaan jälleen ajankohtainen. En nyt jaksa mitään hirveitä alkusepustuksia tähän latoa, mutta katsotaan mihin suuntaan keskustelu lähtee viriämään omalla painollaan.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Riku lähetetty Ti 19 Elo - 15:00:45

Hienoa että foorumi saatiin pystyyn. Uskon tällä olevan suuri vaikutus siihen että toiminnasta kiinnostumisen kynnys madaltuu. Ainakin omalla kohdalla oli näin. Foorumin poistuminen vähensi kannattajatoimintaan saatavia uusia ideoita ja itse toimintakin alkoi sitä kautta vähäsen näivettyä. Erinomaista että taas on oma foorumi koska Jatkoaika on aika natsi paikka. Pää on auki sano Korpisalo maalin edessä.
avatar
Riku

Viestien lukumäärä : 161
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Ti 19 Elo - 15:40:19

Tätä nyt ei varmaan kannata pitää minään salaisuutena että Etulinjan toiminnasta on täytynyt vetäytyä moni avainhenkilö lähes kokonaan pois. Ketä armeijan, muuton tai muun elämäntilanteen takia.

Eli uutta verta tarvitaan mukaan vieraiden vaihtoaition viereen "Avo-Louhokselle"

Oma toiveeni on ettei Isomäen "tunnelma" ole sitä että yksi jannu hakkaa rumpua keskellä katsomoa ja parin naisen porukka huutaa Taistele Ässää siellä keskellä joka tuottaa enemmän myötähäpeää kuin eräs KalPa-fani viime-kaudella joka jotain TurkuKiinaa yksin huuteli.

Eli kaikki Louhokselle -> Katsotaan mitkä chäntit sopisivat myös Pataljoonalle ja helvettiin sieltä patalogolta.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ti 19 Elo - 15:56:37

Mush kirjoitti:Tätä nyt ei varmaan kannata pitää minään salaisuutena että Etulinjan toiminnasta on täytynyt vetäytyä moni avainhenkilö lähes kokonaan pois. Ketä armeijan, muuton tai muun elämäntilanteen takia.

Eli uutta verta tarvitaan mukaan vieraiden vaihtoaition viereen "Avo-Louhokselle"

Joo, ei ole salaisuus ja viimeistään kauden alkaessa selviää, että mitä on jäljellä. Selvää nyt kuitenkin on, että apuja tarvitaan, sillä pahimmillaan otetaan takapakkia entisestään. Toki Etulinjan toiminta nyt ei ole kummoiseksi päässyt kasvamaan viimeisen kolmen kauden aikana, mutta nyt on mielenkiintoista myös nähdä, että mikä merkitys muutoksilla on, näkeekö joku otollisemman hetken liittyä mukaan? Nyt ollaan kuitenkin siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että materiaalia löytyy visuaalisesti kuin äänenkäytöllisesti ja lisäsatsauksia tulee varmasti sitä mukaa kun hommaa saataisiin lisää potkua ja lisää kantavia ääniä chänttejä vetämään.

Etulinjan vahvuudet parhaimpina hetkinä istumakatsomovisiiteissä vähän päälle 30 henkeä, joten minimissään tähän pitäisi päästä kiireesti takaisin. Mutta sanotaan, että tuollainen 40-50 hengen yhtenäinen massa alkaisi saamaan jo selkeää muutosta aikaiseksi. Tämän jälkeen seuraava 50 kannattajaa on huomattavasti helpompi sarka tavoiteltavaksi ja sitten kun 100 on rikottu, niin homma toimii pitkälti omalla painollaan.

Apuja tarvitaan, se on selvä. Ei voi kuin toivoa, että Poristakin löytysi viimein innostusta lähteä mukaan aktiivisempaan kannattamiseen ja nostettaisiin Ässien kannattajatoiminta pois jämäsijoilta ja lopulta ohi Raumam Boikien. Tähän on edellytyksiä intohimoisten kannattajien ansiosta, mutta siihen vaaditaan vielä lujasti töitä, että tuo muuttuisi konkretiaksi. Videota vielä havainnollistamaan tätä potentiaalia:Miettikääpä kun tuo koko seisomakatsomo vetäisi samalla tavalla monipuolista chänttimateriaalia 60 minuutin paineella, niin tässä olisi selkeästi edellytykset olla Suomen ykkösiä, stondis on edelleen Suomen suurin. Huoli tietysti liittyy sen jatkumoon tulevaisuudessa, sillä täyttöaste on ollu yhä heikompi ja sitä myöden saattaa tulevaisuudessa tulla enenevässä määrin painetta sen pienentämiseen. Nyt muilla paikkakunnilla taas laajennellaan seisomakatsomoita ja meillä olisi parhaat olosuhteet jo olemassa kun saataisiin vielä aktivoitua se sellaiseen lentoon, että ihmiset haluisivat sinne taas ensisijaisesti hakeutua.

Mutta toivotaan, että banderollimme taakse saadaan uusia innokkaita ja mahdollisimman paljon vanhojakin toiminnassa olleita mukaan.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja ultraspori lähetetty Ti 19 Elo - 18:45:51

Minun mielestäni Etulinjan pitäisi tulla pois sieltä aidatulta alueeltaan. Vaihtoehtoina joko takaisin seisomakatsomon sydämeen Pataljoonan viereen tai sitten takaisin ylös "Louhokseen".

Kuulostaa ehkä vähän utopistiselta, mutta voisiko "Louhoksen" yllä olevia portaita käyttää jotenin äänen vahvistamiseen? Kun kävin Saksassa katsomassa Bundesliigaa, Frankfurtin kannattajilla oli hyvä fanikatsomo jossa kirjaimellisesti käyttivät hyväkseen katsomorakenteita, tömistelivät ja ääni kaikui kovaa rakenteista. Etulinjalle esimerkiksi käyttöön joku chantti, joka huudetaan selin kentälle (huom vain hetkellisesti! Ei vaikuta pelin seuraamiseen) vasten katsomorakenteita, jotka moninkertaistavat äänen?

Niin ja tosiaan Etulinja voisi kanssa hankkia uuden banderollin. Nykyisestä tulee vähän... noh Kakolafiilis.
avatar
ultraspori

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Lexa lähetetty Ti 19 Elo - 20:37:51

Uskoisin että ketjun ideana oli keskustella Porilaisesta katsomokulttuurista noin yleisellä tasolla eikä pelkästään Etulinjasta. Vaikkakin tosiasia on että Pataljoona hoitaa sen mihin Etulinja ei halua koskea.

Katsomokulttuuria pitää mielestäni kehittää, mutta ei samalla tahdilla mitä Etulinja harjoittaa. (materiaalia tulee sellasella tahdilla että omakaan porukka ei niitä osaa) Porilaiset ovat hitaasti lämpeneviä ja mielestäni on väärin verrata meitä raumalaisiin.
Nyt on alkanut porilaiset heräämään siihen että hallissa on oikeasti hiljaista, on tullut väkeä mukaan mitkä haluavat tehdä asian eteen myös jotain. Tosin vastakkais asettelu Pataljoona VS Etulinja vie väkeä pois aktiivisesta kannattamisesta. Tämä pitää ehdottomasti kitkeä pois.

Lexa

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Ti 19 Elo - 21:17:12

Lexa kirjoitti:Uskoisin että ketjun ideana oli keskustella Porilaisesta katsomokulttuurista noin yleisellä tasolla eikä pelkästään Etulinjasta.
Mikä on ensimmäinen asia joka tulee mieleen kun yhdistetään sanat Pori ja Kannattajakulttuuri?
Minulle tulee mieleen Isomäen toppatakkikansa. Ihmiset jotka merkkaavat tussilla omat paikkansa katsomoon.
Rauman Boikien aina hauska lauluttelu kun ei näy eikä kuulu. Se että Pataljoonan toimintaa ihmettelee erittäin monet mm. Ei yhtään reissua Raumalle ja katsomosta puuttuminen.

Lexa kirjoitti:Katsomokulttuuria pitää mielestäni kehittää, mutta ei samalla tahdilla mitä Etulinja harjoittaa. (materiaalia tulee sellasella tahdilla että omakaan porukka ei niitä osaa)
Tästä nyt varmasti voi olla montaa eri mieltä. Tietysti jos lisää porukkaa joskus sattumalta tulee niin aloitetaan chanteillä jotka on helppo oppia. Sittem vähän ajan päästä koitetaan taas jotain uutta. Tosin tällä hetkellä mielestäni kaikki (etulinjalaiset) osaavat vähintäänkin 99% chanteistä joita koko viime kausi laulettiin. Materiaalilla tarkoitat varmaan jotain muutakin mutten keksi miten joku ei osaisi pitää vaikka kaksikeppistä ylhäällä.

Lexa kirjoitti:Porilaiset ovat hitaasti lämpeneviä ja mielestäni on väärin verrata meitä raumalaisiin.
Niinhän sitä kaikki luulee että Porilainen on Hitsari/Juoppo. Mutta eivät raumalaiset nyt NIIN paljon kuitenkaan Meistä erotu. (olin oksentaa kirjoittaessani mutta totta se on)

Lexa kirjoitti:Tosin vastakkais asettelu Pataljoona VS Etulinja vie väkeä pois aktiivisesta kannattamisesta. Tämä pitää ehdottomasti kitkeä pois.
Mielenkiintoinen näkökulma. Itse en kyllä voi puhua mistään taistelusta vaan siitä miten yleisesti porissa suhtaudutaan Pataljoonan viime-aikaiseen toimintaan. Suunta on alaspäin, olisiko aika tehdä jotain asialle?

Siis kaiken kaikkiian jos molemmat porukat olisivat samalla paikalla ja tekisivät yhteistyötä niin varmasti alkaisi pelaamaan. Kuitenkaan unohtamatta miksi Etulinja alunperin perustettiin. Pataljoona ei vieläkään kai halua chantätä katsomossa vaan ollaan mielummin hiljaa ja välillä taputetaan rummun tahtiin.
Ehkä asiat muuttuvat ja voidaan toimia ihan yhdessä... Suurin ero kuitenkiin siis piilee kannatustyyleissä. Ja kaikki vähänkin jääkiekkoa seuraavat ihmiset ymmärtävät varmasti että moderni kannatustyyli on myös Isomäen tulevaisuus.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Lexa lähetetty Ti 19 Elo - 21:26:48

En ole missään vaiheessa sanonut että moderni kannattaminen ei kuuluisi isomäkeen. Sanoin vain että yhdessä yössä tämä ei tapahdu.

Itse en allekirjoita Pataljoonan puuttumista katsomosta.
Sekä kannattajamatkoista osasyynsä on kannattamattomuus (jokainen voi vilkaista peiliin) ja arkipelit.

En halua omilla viesteillä provota vaan käsittelen katsomokulttuuria (nimenomaan seisomakatsomo) yleisellä tasolla.

Lexa

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Admin lähetetty Ti 19 Elo - 21:49:14

Alkaa pikkuhiljaa menemään meidän iskä on vahvempi kuin teidän iskä-leikiksi.
Ottakaahan itseänne niskasta kiinni ettei mun tarvi.

avatar
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 14
Join date : 13.07.2014

http://pataporisee.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Hextall lähetetty Ti 19 Elo - 21:51:26

Puhutaan asioista niinkuin ne ovat.

Porilainen kannattajatoiminta kaipaa ravistelua. Pataljoona jatkaa taantumistaan. Pataljoonan aktiivinen toiminta on vuosi vuodelta hiipunut entistäkin enemmän. Vierasmatkojen kävijämäärät ja sitä kautta vierasmatkat yleensä ovat vähentyneet roimasti. Pataljoonan uusille upeille nettisivuille ei ole keskustelupalstaa tehty. (Joten pisteet tämän foorumin luojille.) Keskustelu ja kaikki tiedottaminen on keskitetty facebookkiin ja siellä sijaitsevaan ryhmään, jossa käydään vähäistä keskustelua. Etulinjan toiminta on yskähdellyt alusta asti. Toiminta ei ole kasvanut kuten ehkä ryhmän jäsenet olisivat toivoneet. Pieniä kasvupiikkejä havaittiin B-katsomon puolella ja huomattavissa oli pienen pientä buumia kun Etulinjan tiedotus oli aktiivista ja ryhmä ajoi uutta kannattajamateriaalia sisään. Tämän jälkeen siirryttiin seisomokatsomoon ja homma on ottanut jälleen rehellisesti sanoen takapakkia.

Tilanne on nyt tämä. Ongelmina porilaisessa kannattajatoiminnassa on uskottavuuden puute toiminnassa. Organisoitua kannattajatoimintaa leimaa tällä hetkellä sana puuhastelu. Tämän lauseen jälkeen kymmenet herneet siirtyvät lukijoiden nenään. Vertailua voi tehdä muihin suomalaisiin kasvaviin ryhmiin.

En usko, että tilanteeseen tulee muutosta ilman konkreettista rakenteiden ravistamista. Uusi toiminnan ydin. Joukko ihmisiä, jotka ottavat asian omakseen ja toiminnasta huokuu asenne ja tahto. Tahto saada aikaan jotain suurta.

Porissa on järkyttävä potentiaali. Se vain odottaa, että se kaivetaan esiin. Uusi tuleminen voisi saada aikaan varsinaisen lumipalloefektin jos kaikki ryhmän toiminta tehdään vision mukaisesti.
avatar
Hextall

Viestien lukumäärä : 14
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty Ti 19 Elo - 22:18:00

Faktat:
- Pataljoonan toiminta hiipuu hiipumistaan, enkä usko asian muuttuvan miksikään nykyisen hallituksen aikana. Ainakaan heillä ei ole mitään intressejä kannattajakulttuurin kehittämisestä.
- En ota hernettä nenään Hextallin kommenteista. Etulinja ei ole kasvanut toivotulla tavalla ja viime kausi oli monessa suhteessa askel taaksepäin. Ja onhan se ollut monella tavalla puuhastelua ja siinä voin katsoa myös itseäni peilistä.

Mielipiteitä
- Etulinjan sijainnin muuttaminen X:ttä kertaa tuskin ratkaisee mitään.
- Viime kaudella materiaalia tuli niin vähän lisää, ettei sekään ole varsinainen ongelma.

Olen rehellinen ja allekirjoitan Hextallin ajatuksen. Tiettyä ravistelua tuo touhu vaatisi. Roolia on varmasti tarjolla, kun Etulinjastakin on useampi avainhenkilö lähtenyt. Toivottavasti näitä henkilöitä löytyisi Etulinjan tai Pataljoonan joukkoihin, tai vaikka uuden ryhmittymän muodossa. Ainoana toiveenani on oikeastaan, ettei Isomäen tunnelma heikkenisi entisestään.

Toivoakseni seuraavien kausien aikana niinä harvoina kertoina kun pääsen Isomäkeen jossain päin hallia on äänekkäästi ja aktiivisesti kannattava ryhmä, jonne pääsen antamaan ääneni.

PS. Upeaa, että tällainen foorumi on tehty.

PPS.
@Quethas
Koneellani odottaa pidempi kirjoitus aiheesta porilainen katsomokulttuuri ja omat kokemukseni viiden viime kauden ajalta.
Julkaisu tulee olemaan syyskuun alun tienoilla.
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ke 20 Elo - 7:18:58

Täällähän on lähtenyt keskustelu jo mukavasti viriämään.

ultraspori kirjoitti:Minun mielestäni Etulinjan pitäisi tulla pois sieltä aidatulta alueeltaan. Vaihtoehtoina joko takaisin seisomakatsomon sydämeen Pataljoonan viereen tai sitten takaisin ylös "Louhokseen".

Näistä kumpikin ovat huonoja vaihtoehtoja. Jos visuaalisuutta lähdetään viemään tähän suuntaan: (3:35 ->), niin patalogon keskustassa tästä tulee liikaa marinaa, koska kaikki eivät sulata visuaalisesti näyttävää meininkiä. Vanhassa Louhoksessa ollaan liiaksi poissa näkyvistä. Paras vaihtoehto olisi alkaa rakentaa hommaa B-päädyn seinämältä, jonne olisi helpompi raivata omaa elintilaa värikkäämmällä meiningillä ja sitä kautta homma lähtisi leviämään päädystä kohti keskustaa.

ultraspori kirjoitti:Kuulostaa ehkä vähän utopistiselta, mutta voisiko "Louhoksen" yllä olevia portaita käyttää jotenin äänen vahvistamiseen? Kun kävin Saksassa katsomassa Bundesliigaa, Frankfurtin kannattajilla oli hyvä fanikatsomo jossa kirjaimellisesti käyttivät hyväkseen katsomorakenteita, tömistelivät ja ääni kaikui kovaa rakenteista. Etulinjalle esimerkiksi käyttöön joku chantti, joka huudetaan selin kentälle (huom vain hetkellisesti! Ei vaikuta pelin seuraamiseen) vasten katsomorakenteita, jotka moninkertaistavat äänen?

Pelkästään tämän takia ei välttämättä kannata lähteä tuonne enää palaamaan - 10-20 henkeä boostia nykyiseen määrään, niin ajanee käytännössä saman asian.

ultraspori kirjoitti:Niin ja tosiaan Etulinja voisi kanssa hankkia uuden banderollin. Nykyisestä tulee vähän... noh Kakolafiilis.

Joo, samaa itsekin ehdotellut. Ollaan kuitenkin lähdetty tärkeimmistä ja laitettu liput, huivit ym. kuntoon. Mutta seuraavina olisivat kyllä bandiksen päivitys sekä kaksikeppiset. Tarpeen vaatiessa siistin bandisvaihtiksen voisi painattaakin, mikäli omat skillit eivät riitä siistiin lopputulokseen, tosin tästä ei scenepisteitä hirveästi heru. Osin myös budjettikysymys tämäkin, helpompaa näitäkin toteuttaa, jos kolehtia saadaan riittämiin kasaan.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ke 20 Elo - 7:30:40

Hyvää kirjoittelua Mushilta ja kumppaneilta. Lainaillaan vielä muutamaa kohtaa:

Mush kirjoitti:Tästä nyt varmasti voi olla montaa eri mieltä. Tietysti jos lisää porukkaa joskus sattumalta tulee niin aloitetaan chanteillä jotka on helppo oppia. Sittem vähän ajan päästä koitetaan taas jotain uutta. Tosin tällä hetkellä mielestäni kaikki (etulinjalaiset) osaavat vähintäänkin 99% chanteistä joita koko viime kausi laulettiin. Materiaalilla tarkoitat varmaan jotain muutakin mutten keksi miten joku ei osaisi pitää vaikka kaksikeppistä ylhäällä.

Tässä lähtee neljäs kausi kohta käyntiin ja materiaali on käytännössä pysynyt kohtuullisesti samanlaisena, muutamia chänttejä kaudessa tullut lisää. Uudet naamat ovat meillä oppineet materiaalin halutessaan todella nopeasti - silkasti ihan asenteesta kiinni. Ensi kaudellakin on 30 kotipeliä aikaa niitä opetella + pelien ulkopuolella. Yhden chäntin oppii silloin toisen tällöin, emme ole edellyttämässä kohtuuttomia. Toimintojen typistyttäminen aiheuttaa taas kohtuutonta puutumista niissä, jotka siellä ottelusta toiseen seisovat. Ja tosiaan porilainen ja raumalainen eivät eroa mitenkään niin paljoa toisistaan, ettäkö omaksumiskyvyissä olisi näin suuria eroja.

Mush kirjoitti:Ehkä asiat muuttuvat ja voidaan toimia ihan yhdessä... Suurin ero kuitenkiin siis piilee kannatustyyleissä. Ja kaikki vähänkin jääkiekkoa seuraavat ihmiset ymmärtävät varmasti että moderni kannatustyyli on myös Isomäen tulevaisuus.

Yhtä köyttä vedetään ilman muuta niin paljon kuin mahdollista. Eikä tämä homma ole nyt ryhmien määrästä kiinni, vaan nimenomaan siitä, että miten siellä katsomossa toimitaan. Edelleen nostaisin esiin Dynamo Dresdenin esimerkin, mistä löytyy se 130 kannattajaryhmää seuran takana. Eikä homma tuntunut siitäkään huolimatta hirveästi rakoilevan Saksan cupin ottelussa Schalkea vastaan, jonka koosteen tuonne Kannattajakulttuuria muualla -ketjuun pastesinkin.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Ke 20 Elo - 10:05:08

Allekirjoitan Hextallin aiemmat mielipiteet periaatteen tasolla hyvinkin pitkälle, käytännön tasolla en välttämättä kaikkea.

Jos Etulinja on jotakin olemassaolonsa aikana tehnyt, niin ravistellut rakenteita. Syksyllä 2010 ajatus erillisestä kannattajaryhmästä oli vielä vallankumouksellinen. Ajatus joistain katsomolauluista oli 99% utopiaa, samoin kuin idea siitä että kannatustoimintaa voisi harjoittaa muualla kuin seisomakatsomossa. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, Etulinja on toteuttanut kaiken tämän. On perustettu ryhmä, on kehitetty lauluja ja harjoitettu parhaimmillaan ihan laadukasta toimintaa istumapuolelta käsin. Kaiken tämän hinta on ollut kuitenkin kova. Rakenteiden ravistelu ei ole kevyttä eikä helppoa puuhaa ja harvoin sitä voidaan tehdään loukkaamatta ketään.

Nyt kun toimitaan etsitään uusia tyyppejä, kannattaa hyvin tarkkaan miettiä mikä Etulinjan tavoite on. Kun halutaan kehittää porilaista kannattajakulttuuria, niin mitä se tarkoittaa? Mikä on se ihanne mitä kohti mennään? Halutaanko olla keskellä vai marginaalissa?

Brousseaulla on tunnetusti omat ihanteensa, mutta saattavat olla kovin kaukana siitä mitä porilainen enemmistö ajattelee ja mitä toiminnallinen realismi on.

Toisaalta, ongelma on ollut pitkään siinä että porilaisella enemmistöllä on jo ne omat ihanteensa jotka ovat vaikuttaneet kauniisti sanoen muuttumattomilta. Miten muuttumattomana pidettyä voi muuttaa ja millaisella hinnalla?

Miten ravistella rakenteita?

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ke 20 Elo - 12:49:26

Tyrion kirjoitti:Nyt kun toimitaan etsitään uusia tyyppejä, kannattaa hyvin tarkkaan miettiä mikä Etulinjan tavoite on. Kun halutaan kehittää porilaista kannattajakulttuuria, niin mitä se tarkoittaa? Mikä on se ihanne mitä kohti mennään? Halutaanko olla keskellä vai marginaalissa?

Toisaalta, ongelma on ollut pitkään siinä että porilaisella enemmistöllä on jo ne omat ihanteensa jotka ovat vaikuttaneet kauniisti sanoen muuttumattomilta. Miten muuttumattomana pidettyä voi muuttaa ja millaisella hinnalla?

Hyvää pohdintaa ja tässä ollaan niiden keskeisten kysymyksien äärellä.

Itse näkisin, että marginaaliuden kautta keskelle, koska jos tätä lähdetään miettimään alussa liikaa ja sitä keskeisyyttä suoraviivaisesti, niin se tarkoittaa samalla sitä, että muutokset jäävät tuolloin maltillisemmaksi ja pahimmillaan kehitystä ei tule juuri ollenkaan. Ja vaikka puhuttaisiin 50-100 kannattajan toiminnasta, niin se olisi edelleen hyvinkin marginaalista yleisökapasiteettiin suhteutettuna, mutta käytännössä aivan jotain muuta.

Mielestäni Blues Brothers antoi hyvän esimerkin tästä viime kaudella jossain plaisummassa ottelussa. Jengiä ei ollut älyttömiä enempää kuin Etulinjalla, mutta kaikki olivat aikuisia miehiä ja chäntit kaikuivat komeasti D-päädyn tuntumasta. Eli pienillä piristysruiskeilla voitaisiin päästä hyvinkin pirtsakkaan alkuun ja se mikä on marginaalia nyt, ei ole välttämättä sitä enää 5-10 vuoden kuluttua. Eli käytännössä tarkoittaa sitä, että osittain tarvitaan apua uusista sukupolvista ja osittain saadaan apua vanhemmasta kansasta, joita uudet tuulet kiinnostavat. Toki osa on varmasti linjansa valinnut eikä halua tästä tehdä muutosta - se jokaiselle niin valinneelle suotakoon.

Mielestäni visiona kuitenkin pitäisi olla se, että Suomen kärki olisi tavoitteena, mitäpä muutakaan. Mitä järkeä on jäädä suoraan hissuttelemaan jämäsijoituksille, jos kerran edellytyksiä olisi paljon suurempaan. Totta kai pitää tiedostaa, että mikä on realismia vielä milläkin aikajänteellä, mutta esimerkeissäni olen halunnut vain valaista sitä suuntaa, mitä se jonain päivänä voisi olla myös meilläkin eikä tätä vaisuutta tarvitsisi olla loputtomiin Porissakaan todistelemassa.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja soihtu lähetetty Ke 20 Elo - 13:19:02

Minun mielestäni tuo meidän Etulinja on täysi farssi, uusi faniryhmä pitää tehdä!

Minä olen sitä mieltä että meidän pitäisi ottaa mallia raumalta, vaikka ne meitä suippokorviksi haukkuukin..

Tai sitten voisimme ottaa mallia SiniOransseista tamperaalta?

soihtu

Viestien lukumäärä : 8
Join date : 20.08.2014
Paikkakunta : Pori

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Brousseau lähetetty Ke 20 Elo - 13:28:28

soihtu kirjoitti:Minun mielestäni tuo meidän Etulinja on täysi farssi, uusi faniryhmä pitää tehdä!

Niin, tätä asiaa pitää nyt pohtia. Toki minulle on monesta suunnasta kerrottu, että toiminta kiinnostaisi, jos koostumus olisi paremmin uomissaan. Toisaalta voi olla niin, että väkimäärä vähenee siinä määrin, ettei tämä kokonaan uudesta startista ole kaukana. Visuaalista ilmettä on kuitenkin luotu jo pitkälle ja näin, niin tietysti harmittavaa olisi, jos kaikki tämä pitäisi laittaa uusiksi. Mutta toki tämä on yksi vaihtoehdoista jos näyttää siltä, että mitään muuta ei siihen ole. Yhtälailla voisin uudelleen nostaa ilmoille tätäkin asiaa, että yksi vaihtoehto olisi koota ryhmien ulkopuolelta innostuneita kasaan, järjestää tapaaminen ja katsastaa, että paljonko jengiä olisi. Tämän jälkeen sitten pohdintaa siitä, että onko potkua lähteä Etulinjan rivistöihin, vai pitääkö alkaa asioita miettimään puhtaalta pöydältä.  

soihtu kirjoitti:Minä olen sitä mieltä että meidän pitäisi ottaa mallia raumalta, vaikka ne meitä suippokorviksi haukkuukin..

Tai sitten voisimme ottaa mallia SiniOransseista tamperaalta?

Esimerkkejä löytyy muualtakin vielä pidemmällä kokemuksella ja mielestäni se on juuri parasta kun hyviä puolia ammennetaan omaan toimintaan sieltä täältä/keksitään itse, saati että lähdetään naapurista suorilta kaikkea identtisesti apinoimaan.
avatar
Brousseau

Viestien lukumäärä : 231
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Riku lähetetty Ke 20 Elo - 13:49:02

Jos mä joskus olen jotakin oppinut niin porilaiset ovat varsin hitaasti lämpiävää sakkia eivätkä halua pitää kauheasti meteliä itsestään. Modernin kannattamisen järjestäminen on varmasti kaikkein vaikeinta juuri täällä. Kukapa haluaisi mennä sellaiseen porukkaan mille lähes kaikki nauravat? Älkääkä käsittäkö väärin että itse olisin tätä mieltä mutta valtaosa porilaisista ajattelee juuri näin. Vaikka mukaan haluaisikin.

Mulla on jotenkin sellanen tunne että paras startti tulisi hyvän koreografian ja simppelien porilaisille sopivien huutojen ja taputusten myötä. Sitten vähän modernia settiä mukaan. Nyt ollaan ehkä menty puolikuntoisena suoraan kevään peleihin ja takkiin tulee.

Välit kuntoon Pataljoonan kanssa ja sitten jotakin yhteistyötä. Siellä on rahaa ja varmaan jotakin apua tulee jos jengi vaan nousee poteroistaan. Jos mukana on sellaisia tyyppejä joilla on jotakin hampaankolossa toisia vastaan, niin laitatte asialle sellaiset kaverit jotka pystyvät siltoja korjaamaan. Tavoite on auttaa Ässiä pärjäämään peleissä. Kaiken toiminnan pitäisi tähdätä tähän yhteen päämäärään. Hyvän pohjan rakennus ruokkii itseään sitten kyllä. Tehkää siis yhteistyötä. Pataljoonan vahvuus on matkoissa, taloudessa ja tapahtuman järkkäämisessä. Etulinja taas näkyy enemmän katsomossa ja haluaa kehittää sitä. Miettikääpä mitä voisitte yhdessä saada aikaan?
avatar
Riku

Viestien lukumäärä : 161
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Ke 20 Elo - 15:52:46

Tähän väliin lyhyt muistelma lähihistoriasta.

Ennen kuin Etulinjaa oli edes ideana olemassa, yritettiin katsomotoiminnan kehitystä viritellä Pataljoonan piirissä. Pitkiä keskusteluja käytiin livenä ja netissä siitä mitä asioille pitäisi tehdä. Aina puhuttiin kuinka kaikki rakastavat Ässiä ja kuinka tässä tehdään talkootyötä yhteisen tavoitteen eteen. Mitään konkreettista tästä kaikesta ei kuitenkaan syntynyt. Alkeellisimmankin yhteisen toimintavan luominen oli porukalle ylivoimaista. Etulinjan perustivat ne muutamat ihmiset joilla oli jokin yhteinen ja konkreettinen visio edes jostakin.

Siitä oliko tämä visio oikea vai väärä voidaan väitellä maailman tappiin. Tosiasia kuitenkin on että Etulinja on saanut katsomossa enemmän aikaan ilman Pataljoonaa kuin Pataljoona ilman Etulinjaa. Tämä ei tarkoita että Etulinjan tapa toimia katsomossa olisi jotenkin oikeampi ja parempi. Tämä kertoo vain siitä että visioiden yhtenäisyydellä ja pienellä tiiviillä ryhmällä on mahdollista saada aikaiseksi edes jotakin.

On aina niin kovin helppo sanoa että menkää ja sopikaa erimielisyytenne ja tehkää yhteistyötä, koska tavoite on yhteinen. Tällaisen toteuttaminen käytännössä onkin huomattavasti haastavampaa. Itse en ole enää Etulinjassa mukana, mutta toivon kyllä että toimintaan tulisi sen verran uusia tyyppejä, ettei toiminnassa tarvitsisi mennä ainakaan taaksepäin. Siellä kun on luultavasti tiedossa vain pitkiä keskusteluja jotka eivät johda mihinkään ja jotka lopulta päättyvät riitoihin.

Nämä ainaiset vaatimukset simppeleistä porilaisille sopivista huudoista ovat niin ikään väsyttäviä. Ensinnäkin, Etulinja harjoittaa sellaisiakin. Toiseksi, Etulinjassa on yleensä 20 henkilöä, seisomakatsomossa 1500. Mitä väliä sillä jos 20 henkeä 1500:sta hoilaakin siellä jotakin? Ne loput 1480 saisivat ainakin minun puolestani huudella ytimekkäitä huutojaan niin paljon kuin lystäävät, mutta tekijöitä ei vain näy. Valittajia ja ilmaisten vinkkien jakajia on sen sijaan senkin edestä.

Tämä viesti ei ollut mitenkään osoitettu nimimerkki Ryökäleellä vaikka häneltä jotakin referoinkin.


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Hextall lähetetty Ke 20 Elo - 16:02:30

Tyrion kirjoitti:Allekirjoitan Hextallin aiemmat mielipiteet periaatteen tasolla hyvinkin pitkälle, käytännön tasolla en välttämättä kaikkea.

Jos Etulinja on jotakin olemassaolonsa aikana tehnyt, niin ravistellut rakenteita. Syksyllä 2010 ajatus erillisestä kannattajaryhmästä oli vielä vallankumouksellinen. Ajatus joistain katsomolauluista oli 99% utopiaa, samoin kuin idea siitä että kannatustoimintaa voisi harjoittaa muualla kuin seisomakatsomossa. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, Etulinja on toteuttanut kaiken tämän. On perustettu ryhmä, on kehitetty lauluja ja harjoitettu parhaimmillaan ihan laadukasta toimintaa istumapuolelta käsin. Kaiken tämän hinta on ollut kuitenkin kova. Rakenteiden ravistelu ei ole kevyttä eikä helppoa puuhaa ja harvoin sitä voidaan tehdään loukkaamatta ketään.

Nyt kun toimitaan etsitään uusia tyyppejä, kannattaa hyvin tarkkaan miettiä mikä Etulinjan tavoite on. Kun halutaan kehittää porilaista kannattajakulttuuria, niin mitä se tarkoittaa? Mikä on se ihanne mitä kohti mennään? Halutaanko olla keskellä vai marginaalissa?

Brousseaulla on tunnetusti omat ihanteensa, mutta saattavat olla kovin kaukana siitä mitä porilainen enemmistö ajattelee ja mitä toiminnallinen realismi on.

Toisaalta, ongelma on ollut pitkään siinä että porilaisella enemmistöllä on jo ne omat ihanteensa jotka ovat vaikuttaneet kauniisti sanoen muuttumattomilta. Miten muuttumattomana pidettyä voi muuttaa ja millaisella hinnalla?

Miten ravistella rakenteita?

Kirjoitin jo vastaukseksi pitkän viestin, jonka loppujen lopuksi onnistuin deletoimaan, mutta yritetään tiivistää tähän työpäivän jälkeen ajatukset.

Rakenteideiden ravistelulla tässä minun tapauksessani tarkoitettiin lähinnä horrokseen vaipuneen Isomäen herättämistä. Tällä hetkellä kaikesta katsomotoiminnasta uupuu se tietty ainesosa, joka tekee tuosta toiminnasta uskottavan.

Kuten veli Brousseau tuossa asian sanoikin, kyse ei ole volyymistä. Kyse on intensiteetistä. Toiminnasta täytyy huokua voima ja tahto. Vaikka tarvittaessa aggression kautta. (Aggressiolla ei viitata minkäänlaiseen katsomotoiminnan lieveilmiöön.) Rakenteiden ravistelu lähtee siis ryhmän sisältä. Ennen kaikkea kyse on yhteisöstä, jossa jokainen ryhmän jäsen tuntee olevansa osa tätä yhteisöä. Kyse on epävarmuuden poistamisesta ja uskottavuuden luomisesta. Tämä heijastuu ulospäin. Ryhmän toiminnan ydin ja koostumus kuntoon & samalla yhteisön brändäys kuntoon.

Jos toiminta on tarpeeksi uskottavaa ja sellaista, että jokainen ryhmän jäsen voi ylpeänä olla osa tätä ryhmää niin toiminta tulee vääjäämättömästi kasvamaan.

Tällä hetkellä Isomäki on kiistatta horroksessa. Kaikki kannattajatoiminta on hieman puolittaista.

Toivottavasti tämän kautta sain avattua tuota aikaisempaa viestiäni. Ja molemmat ensimmäiset viestit on kirjoitettu melkoisessa väsymystilassa, ottakaa tämä huomioon.

/e: Hyvää pohdiskelua Lannisterilla tuossa yläpuolella.


Viimeinen muokkaaja, Hextall pvm Ke 20 Elo - 16:05:33, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : Typos. Typos everywhere.)
avatar
Hextall

Viestien lukumäärä : 14
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Quethas lähetetty Ke 20 Elo - 16:12:35

En tiedä kuinka paljon lopulta on kyse henkilökemioista, mutta en ole huomannut Pataljoonan hallituksella minkäänlaista intoa katsomokulttuurin kehittämistä kohtaan. Enemmänkin on haluttu jatkaa kuten aina ennenkin. Kun Etulinja pyrki menemään tuossa asiassa eri suuntaan, aiheutui väistämättä ristiriitoja. Intressit eivät ole varsinaisesti kohdanneet.

Toivottavasti tuokin ongelmavyyhti ratkeaa tavalla tai toisella. Itse en siihen useammasta yrityksestä huolimatta kyennyt.
avatar
Quethas

Viestien lukumäärä : 70
Join date : 19.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty Ke 20 Elo - 16:28:07

Kiitos Hextallille tarkennuksesta. Ymmärrän kyllä täysin mitä tarkoitat. Mainittu puolinaisuus, jonka kyllä tunnistan, johtunee useista tekijöistä. Osa niistä on ulkoisia ja osa sisäisiä. Ulkoiset liittyvät mielestäni konkreettisiin olosuhteisiin. Koko Isomäen seisomakatsomo on hengeltään hiukan puolinainen. Siinä elää niin vahvasti se kulttuuri on ääntä pidetään vain tiettyjen ehtojen täyttyessä. Siellä on helppo huutaa mukana kun kaikki huutavat ja helppo olla hiljaa kun muutkin ovat. Tämä on vaikuttanut väistämättä Etulinjakin toimintaan. Ainoa tapa millä tähän voisi vaikuttaa olisi ryhmän riittävän voimakas kasvu.

Sisäistä tekijöistä suurin on varmasti johtajuus. En tiedä onko johdossa ollut oikeanlaisia persoonia. Toisaalta vanhojen johtohahmojen puolustukseksi on sanottava että heidän harteillaan on ollut aina niin raskas pioneerityön tekeminen. Ryhmää on viety eteenpäin yrityksen ja erehdyksen kautta koska valmista toimintamallia ei ole ollut olemassa.

Tässä mielessä Etulinjaan kannattaisikin liittyä juuri nyt. Pohja on jo olemassa ja latu avoinna. Materiaalia löytyy sekä suuhun että käteen, ei tarvitse kuin kehitellä eteenpäin.

Tästä(kin) johtuen pidän vääränä oletuksena sitä että moderni meininki ei istu Poriin ja että tämän takia pitäisi nyt ottaa monta askelta taaksepäin. Ei Pori ole yhtään sen kummempi kuin muutkaan paikkakunnat. Kyse on vain siitä miten asioita tehdään ja ketkä niitä tekevät.


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja RaimotonV lähetetty Ke 20 Elo - 22:35:52

Heitetään nyt lusikka tähänkin soppaan, kyselin jo JA:ssa Porin faniryhmien suunnitelmia tälle kaudelle ja eipä kauaa mennyt, kun nämä foorumit avattiin. Olen nyt samat viestit lukenut ainakin Etulinjasta pariin otteeseen, mutta millainen Etulinjan ja Pataljoonan välinen suhde on nykyään? Vieläkö on "tulehtuneet" väli? Ilmeisesti Brousseaulla on Etulinjasta vankkaa tietoa, mutta kuka kertoisi Pataljoonasta jotain?

Oma mielipiteeni kannatukseen on vähän erikoinen tällä hetkellä. Ensin en ollut hirveän innostunut Etulinjan chänttäämisestä jne. Olin sitä toppatakki-porukkaa siellä seisomakatsomon takana. Pataljoona oli mielestäni ihan ok, parit reissut kaudessa ja ok tunnelma hallissa. Pikku hiljaa Pataljoona alkaa kuivumaan kasaan ja Etulinjakaan ei ollut mitenkään hirveästi kasvanut. Tämä nyt on johtanut tilanteeseen, missä haluaisin yhden, oikeasti kovan faniporukan halliin.

E: piti tähän nyt jotain muutakin kirjoittaa, mutta näppäimistö keksi sanoa itsensä irti ja jouduin boottaamaan tietokoneen, punainen lanka katosi siinä välissä.
avatar
RaimotonV

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 20.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Vierailija lähetetty To 21 Elo - 9:34:52

Etulinjan ja Pataljoonan välit ovat käsittääkseni viileät mutta etäiset. Lähihistoria on myös näyttänyt että näin on parasta. Kulissien takaisista voisi kertoa paljonkin mutta se tuskin on kovin korrektia.

Toisaalta koen että näiden ryhmien riitelystä on tehty turhan suuri numero. Riitelevä porukka on ollut käytännössä alle kymmenen henkeä. Mitä kaikki muut porilaiset kannattajat tekevät? Se olisi kiinnostava tietää.

Itse näe että mikään uusi ryhmä olisi ratkaisu, mutta kukaan ei kyllä kiellä sellaista perustamastakaan. Innokasta väkeä luulisi Porista kyllä löytyvän, tarvitaan vain joku tai jotkut jotka tekevät sen aloitteen. Löytyyköhän sellaisia?

Varmaa on joka tapauksessa se, että järjestäytynyt kannattajaryhmä tarvitaan Isomäen tunnelman parantamiseksi. Seisomakatsomo on kokonaisuutena jo aikansa elänyt vaikka silloin tällöin vielä herääkin kuolleista.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja RaimotonV lähetetty To 21 Elo - 10:22:01

Herää vain kysymys, kuinka viileät ja etäiset välit tarvitsee olla, ettei yhteistyötä voi tehdä?

Itse ymmärtäisin asian näin:
Pataljoonalla: Taloutta, paljon porukkaa, kiinnostus perinteisessä kannatuksessa
Etulinjalla: Ideoita, vähän porukkaa, kiinnostus "euro" kannatuksessa

Ja ei se nyt välttämättä ihan pieni juttu ole, jos porukoiden ytimet tappelee keskenään? 1+1=2 ja kaksi on parempi kuin yksi. Etulinja saisi Pataljoonalta pohjan ja varmasti sitä kautta tulisi enemmän porukkaa, toisinpäin Pataljoona saisi kasvonsa takaisin ja halliin palautettaisiin tunnelma.
avatar
RaimotonV

Viestien lukumäärä : 32
Join date : 20.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Porilainen kannattajakulttuuri

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 14 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa