Ässät-Kärpät 20.11.

Siirry alas

Ässät-Kärpät 20.11.

Viesti kirjoittaja Ässäfani-Mafiooso lähetetty Ti 17 Marras - 15:56:44

Perjantaina Kärpät saapuu Mika Niemen johdolla Poriin. Ottelu on varmasti vauhdikas sillä Kärpät pyrkii aina nopeisiin hyökkäyksiin. Todella toivottavaa olisi myös se että ennen tätä matsia olisi edellisistä kahdesta matsista kertynyt jonkin verran pinnoja.

Onnea Ässät.

Ässäfani-Mafiooso

Viestien lukumäärä : 114
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ässät-Kärpät 20.11.

Viesti kirjoittaja Ässäfani-Mafiooso lähetetty La 21 Marras - 0:13:50

Perjantai-illan kuumassa kiekkoillassa Ässät näytti viime kauden mestareille sen että täytyy myös pelata, eikä niin että se nimi selässä on millä pärjää. Ässät todellakin taisteli täydet 60 minuuttia upeasti ja tätä ottelua voisi sanoa Hifk matsin ohella että tämä oli Ässien parhaimpia kotimatseja ellei jopa paras. Porilaiset joutuivat lähtemään 11 hyökkääjällä illan kamppailuun. Kuitenkin joka äijä laittoi itsensä likoon upealla tavalla. Jopa nimet Joonas Huovinen, Mikael Saha ja Arttu Ruotsalainen tekivät sellaisia juttuja jäällä että siitä on annettava arvosanoa 9. Kärpät oli jotenkin kohmeessa ja varsinkin Mika Niemen ykkönen kyllä kaipaa Sebastian Ahoa takaisin sillä hänen taitoaan ja nopeuttaan ketju tarvitsee. Tähän on kyllä todettava se että Niemi oli kuitenkin vaarallinen ja hän antoi kyllä puolenkymmentä upeaa lättyä ketjukavereilleen.

Ensimmäinen erä oli tasaista mutta siitäkin huolimatta Ässillä oli 3 selkeää avopaikkaa. Parhaimmat paikat syntyivät Niko Ojamäelle ja Aleksi Saarelalle. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa. Toisessa erässä huomasi sen että Ässät liikkui paremmin. Ässät puolusti paremmin ja erityisesti Pata taklasi kovaa mutta puhtaasti. Lisäksi Ari Ahonen pelasi hyvää peliä ja vaikka kiekot välillä putosivat eteen niin kenttäpelaajat siivosi ne väljemmille vesille. Avausmaali ja Ässäkannattajien ilon kiljahdukset näkivät päivän valon kun ottelua oli pelattu runsaat 7 minuuttia. Niko Ojamäki porhalsi oikeaa laitaa sisään ja antoi hyvän syötön maalin eteen josta Pat Mullane pamautti kauden neljännen maalin Ässäpaidassa. Noin viisi minuuttia toisen erän päästöstä Ässät pääsi pelaamaan ylivoimaa ja sitä ehdittiin pelata vain vajaa puoli minuuttia kun Aleksi Saarela latasi kiekon häkkiin ja Isomäki Areenan kotiyleisö sai juhlia seuraavaa osumaa. Erätaukoa vietettiin näissä lukemissa. Kolmanteen erään Ässät lähti ehkä varovaisemmin liikkeelle mutta siitäkin huolimatta joukkue pelasi järkevästi ja mitään suuria vaikeuksia ei syntynyt. Kärpät pääsi kuitenkin peliin mukaan kun erää oli jäljellä vajaa 10 minuuttia. Adam Masuhr ampui vastustamattomasti maskn takaa Oululaiset maalin päähän. Kavennusmaalista Ässät ei hätkähtänyt vaan samalla upealla sykkeellä Porilaiset taistelivat ja pitivät välillä Kärppälaumaa jopa pilkkanaan. Matsin ratkaisu nähtiin vajaa kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä kun ykkösketjun Jarno Kärki suti kiekon maalin. Kärpät eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan väkisin he painoivat peliä Ässäpäätyyn ja kun Troy Vance sai jäähyn kampituksesta ja Tapio Sammalkangas ja Miro Aaltonen hetkeä myöhemmin 2 minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta, niin oululaiset iskivät kavennuksen. Kärrpien ylivoima toimi ja Ivan Huml ampui petoluaman maalin päähän kun ottelua oli jäljellä vajaa minuutti. Ässät kuitenkin taisteli. Aoituksessa olivat Kärppien Mika Niemi ja Ässien Juha Kiilholma ja niin vaan kävi että Ässäsentteri kaivoi kiekon itselleen ja latasi kiekon tyhjiin ja Patasydän kaikui neljännen kerran Isomäki Areenassa. TärkeÄ voitto siis ja taistelu oli kyllä upeaa.

Pelaajista Ari Ahonen pelasi perusvarmaa peliä, mutta tietysti pientä epävarmuutta oli nähtävissä muun muassa siinä kun kiekot putoilivat eteen. Pakeista Mikko Vainonen ja Troy Vance olivat hyviä. Vainonen pelaa perusvarmaa peliä ja osaa myös tukea hyökkäyksiä hyvin. Vance puolestaan taklaa ja kun huomasi että on painetta liikaa omassa päässä niin joko toi kiekon keskialueelle tai sitten syötti helpon syötön ketjukaverilleen, tai purku. Valtteri Viljanen ja Mikko Viitanen olivat myös hyvällä pelipäällä. Viitanen muun muassa taklasi Mika Niemeä sillä seurauksella että Niemi menetti kiekon. Ville Uusitalo ja Tapio Sammalkangas olivat pirteitä läpi ottelun ja varsinkin Sammalkangas otti miestä kyllä isännän ottein. Muutama pieni lipsahdus oli tulla mutta hyvin tämä kaksikko illasta selvisi. Teemu Vuorisaloa ei paljoa näkynyt sillä peliaika oli vähäinen. Hyökkäyskolmikoista ykkönen Juha Kiilholman johdolla oli hyvä. Kilu varsinkin oli läpi ottelun hyvällä ilmeellä liikkeellä. Kärki puolestaan teki sen tarvittavan häkin ja ei turhaan hänellä ole kultakypärää päässään. Kakkosketju oli tänään joukkueen paras. Antti Kerälä pelasi upeasti koko ottelun ajan. Kaksikko Pat Mullane ja Toni Kallela säesti hyvin. Mullanesta sen verran että hän plokkasi upeasti muutaman Kärppälauksen. Kolmosketjusta Aleksi Saarela on parantanut roimasti alkukauteen verrattuna. Kaveri liikkuukin aivan eri tavalla. Lisäksi maalijyvä on löytymässä ja Perjantai- illan maali oli upea. Ville Algren puolestaan pelasi parhaan pelinsä tällä kaudella. Ässähyökkääjä taisteli ja teki sellaisia asioita joista oli tosi paljon hyötyä. Joonas Huovinen oli myös pirteä. Samaa on sanottava Mikael Sahasta ja Arttu Ruotsalaisesta.

Tuomaritoiminnasta on sanottava että tämän illan nelikko ei ollut työpaikallaan.

Kiitos Pata.

Ässäfani-Mafiooso

Viestien lukumäärä : 114
Join date : 18.08.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa